KLANT ALERT
GRATIS VERZENDING
Topo Athletic Logo
Gratis Verzending
FR
|
NL

Wat is natuurlijk hardlopen?

Er is niet slechts één definitie van natuurlijk hardlopen. Wat het betekent voor Topo, of voor jou, kan verschillend zijn, gebaseerd op je ervaring als loper. Daar komen we later nog op terug. Laten we voor nu beginnen met de basis, vanuit Topo's perspectief.

Wat betekent natuurlijk voor jou?

Als je denkt aan natuurlijk voedsel, wat komt er dan in je op? Biologisch? GMO-vrij? En, als je winkelt voor natuurlijke lichaamsproducten, wat zoek je dan op het etiket? Waarschijnlijk parabeenvrij of niet-chemisch. Het thema is dat synthetische toevoegingen de oorspronkelijke samenstelling van een element veranderen, waardoor het minder natuurlijk wordt, en misschien ook minder goed voor je.

Als je denkt aan natuurlijk voedsel, wat komt er dan in je op? Biologisch? GMO-vrij? En, als je winkelt voor natuurlijke lichaamsproducten, wat zoek je dan op het etiket? Waarschijnlijk parabeenvrij of niet-chemisch. Het thema is dat synthetische toevoegingen de oorspronkelijke samenstelling van een element veranderen, waardoor het minder natuurlijk wordt, en misschien ook minder goed voor je.

"In zijn zuiverste vorm berust hardlopen op de werking van het hele lichaam, te beginnen met de blote voet."

Efficiënt lopen

Een andere manier om erover na te denken: miljoenen jaren lang is het menselijk lichaam geëvolueerd om efficiënt over lange afstanden te lopen, meestal om op voedsel te jagen en meestal blootsvoets of bedekt met dunne zolen. Ons lichaam is ontworpen om efficiënt te functioneren. Sommigen zouden zeggen dat het deel uitmaakt van ons DNA. Hardloopschoenen bestaan pas 50 jaar en hardloopschoenen met uitgebreide demping en stabiliteitskenmerken zijn pas 35 jaar verkrijgbaar.

"Ons lichaam is evolutionair ontworpen om efficiënt te werken. Sommigen zouden zeggen dat het een deel van ons DNA is."

Evolutie van het natuurlijke hardlopen

Betekent dat dat we allemaal op blote voeten moeten lopen? Tuurlijk, dat zou geweldig zijn, en sommige mensen kunnen het doen. Maar voor de meesten van ons lijkt het niet erg praktisch, omdat wij niet alleen ons hele leven schoenen hebben gedragen, maar ook behoefte hebben aan warmte, comfort en bescherming.

Dus kwamen we op het idee om een schoen te maken die je voet een voet laat zijn, terwijl hij comfort en bescherming biedt. We hebben de 'toe box' ruim gemaakt, zodat uw tenen zich op natuurlijke wijze kunnen spreiden voor evenwicht & controle. Laten we het platform vlak of grotendeels vlak houden, zodat je voet op een meer normale manier landt, belast en impact verdeelt. Laten we het maken met verschillende niveaus van comfort en bescherming, zodat hardlopers geleidelijk kunnen overgaan naar een meer natuurlijke houding, zonder hun training drastisch te veranderen. Bij Topo noemen we dit de kruising tussen het primitieve en het praktische, de evolutie van natuurlijk hardlopen.

Natuurlijk hardlopen is gebaseerd op een gezond lichaam dat beweeglijk, stabiel en sterk is. Zelfs voordat je een paar Topos aantrekt, moet je je eigen onderliggende biomechanica leren kennen. Als je lichaamsmechanica niet goed is afgesteld, is er geen schoen die je zal komen redden. Voor ons is de missie eenvoudig: bieden van educatie en middelen die lopers helpen sterker en mobieler te worden, en dit ondersteunen met natuurlijke loopschoenen die je helpen je meest organische manier van lopen te vinden.

Onze gebruikers herinneren ons er vaak aan dat natuurlijk hardlopen meer is dan alleen schoenen. Het gaat om hoe je je voelt, het gevoel dat je lichaam in harmonie werkt en dat je je verbonden voelt met de wereld.

Transformeer je hardloopervaring met onze collectie minimalistische hardloopschoenen.

"Bij Topo noemen we dit de kruising tussen het primitievehet en het praktische, de evolutie van natuurlijk hardlopen."

Aan onze gewaardeerde Topo klanten,

Bij Topo Athletic zijn we trots op het leveren van een uitzonderlijke klantervaring en eersteklas producten. Onlangs hebben we opgemerkt dat er frauduleuze websites onze producten te koop aanbieden. We zijn op de hoogte gebracht van sites als topoathleticfrance.com, toposhoessale.com, toposhoescanda.com, topoathleticitalia.com, en verschillende andere. Ondanks het digitaal kopiëren van onze fotografie en taal op hun sites, verkopen deze sites geen Topo producten. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden met Topo Athletic, onze geautoriseerde retailers, of internationale distributeurs.

Voor klanten in Frankrijk, België, Nederland of Luxemburg worden onze producten uitsluitend verkocht via TOPOATHLETIC.FRTOPO-ATHLETIC.NL of via erkende dealers die vermeld staan in onze Dealer Locator, die u kunt vinden op onze startpagina.

Indien u niet zeker bent of bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst op info@next-feat.com.

Bedankt voor uw loyaliteit en steun,

Het Topo Athletic Team Frankrijk & Benelux

NIEUWSBRIEVEN
Wees als eerste op de hoogte van nieuwe releases, speciale promoties, voorraad meldingen en meer.